Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

College season

För alla filmfantaster vars smak faller långt lägre än japansk kulturfilm och intensiva psykologiska thrillers är tiden inne. Med skolstarten färskt i minnet passar det alldeles utmärkt att ta sig igenom den amerikanska favoritgenrens guldkorn.

1. Harold and Kumar Go to White Castle

Handlingen låter kanske inte så mycket för världen och det samlar väl inte direkt popularitetspoäng att ange en såhär hjärndöd film som favorit. Men att göra en film vars story går ut på att två cannabisrökande collegestudenter ger sig av för att köpa mat på en avlägsen hamburgerkedja är ju ett kul skämt bara det.

2. Van the Man

Med Ryan Reynolds i huvudrollen hamnar antagligen Van the Man i topp på den kvinnliga college-filmlistan, men eftersom det här är en unisex-lista platsar den bättre som nummer två. Ta del av Van Wilders liv, killen som inte ser college som förberedelser inför livet utan som livet självt, och bara njut.

3. Road Trip

Vid millennieskiftet gjordes en film om den klyschigaste collegehändelsen någonsin – roadtrippen. De flesta har gjort någon, även om de varierat kraftigt mellan trippar till någon insjö i Lessebo kommun, bärshämtarresor till Tyskland och månadslånga resor genom USA. I den här filmen är det kärleken i Europa som är målet. En riktig klassiker.

4. How High

Kanske är det studiepressen och den ständiga prestationsångesten hos universitetsstudenter som inspirerat filmmakarna, för av någon anledning är temat knark och den inbillade frihetskänsla det ger, ofta ett återkommande tema i genren. I den här gamla godingen är det tydligare än vanligt då vi får följa två roliga killar som lyckas komma in på Harvard tack vare en magisk substans.

Annons

5. American Pie 2

Är det några filmer som satt den amerikanska skoltiden som ett tema att räkna med i filmindustrin så är det American Pie-filmerna. I nummer två är killarna tillbaka efter ett år på college och ska tillbringa sommaren tillsammans i ett beach house. Naket, dumma repliker, superlim, megafester och pinsamma tystnader. Allt du kan önska dig i en och samma film.

Visa kommentarer / Kommentera nu
College season - Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17