Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Christian Bale talar ut

Det är nog få människor som inte känner till repliker som ”I’ll be back” och ”Hasta la vista, baby”. Givetvis handlar det om James Camerons dystopiska framtidsaction The Terminator. I sommar premiärvisas Terminator: Salvation som är den första delen i en helt ny Terminator-trilogi.

Tunga skådisar som medverkar i filmen är Christian Bale (The Dark Knight), Helena Bonham Carter (Fight Club) och Bryce Dallas Howard (Spiderman 3). Soundtracket görs av den alltid lika genialiske Danny Elfman (The Nighmare Before Christmas). Historien tar oss till 2018 och framtiden har slutligen hunnit ikapp John Connor (Bale). Den framtida superdatorn Skynet har fortfarande något emot mänskligheten och har också lyckats utrota större delen av den. Som om detta inte vore nog har Skynet lyckats skapa en helt ny typ av Terminator för att slå ut John Connor och hans frihetskämpar en gång för alla. Samtidigt måste Connor även förtjäna sin rätt att leda mänskligheten mot frälsning.

Filmen har tagit drygt ett år att spela in och har kostat 200 miljoner dollar. Förhandsnacket har kretsat kring Bales omtalade utskällning av en scenarbetare, något som han senare har bett om ursäkt för, samt om regissören McG har förmågan att leverera en film som fansen accepterar. McG har dock tagit kritiken med ro och lovar att Terminator: Salvation inte kommer att göra någon besviken. ”Jag skulle aldrig vara så fräck att säga att vi kommer att göra det som Nolan gjorde för Batman, men det är helt klart vårt mål”, säger McG.

Sex skådespelare har tidigare i olika sammanhang spelat John Connor. Har du spanat in deras insatser och tagit intryck?
– Nej, inte alls. Jag har tittat på filmerna men inte speciellt på skådespelarinsatserna. Om man tittar på John i dom olika filmerna är han en annan man i första respektive den andra filmen. Han är någon som lever med en förutsägelse om vad som ska hända. Jag har inte känt att jag behöver gestalta något av det. Det enda som vi verkligen har fört vidare är hans färdigheter med teknologin.

Du var tio år när du såg den första Terminator-filmen. Vad minns du av det?
– Jag såg den senare på video men några vänner. Jag kommer ihåg att jag var 17 när jag gick och såg Terminator 2. Det var den mest entusiastiska publik jag någonsin sett. Jag kunde knappt höra filmens dialog.

Annons

Du har gjort dig känd för att vara skoningslös i ditt förhållande till rollerna, allt från att gå ned i vikt till att du utför dina egna stunts. Var drar du gränsen för vad du utsätter dig för?
– Det är inte många ställen i filmen där någon annan gör mina stunts. Vid något tillfälle har jag ersättare för att av spara tid vid inspelningen. Men i mesta möjliga mån har jag velat göra allt själv. Jag har aldrig tyckt om actionscener som är där bara för sin egen skull. De skall vara med för att det är en del av storyn och för egen del är det en del av arbetet och därför ska jag naturligtvis vara med i fighten.

Hur vill du att publiken ska reagera på filmen?
– Jag hoppas att fansen tycker att vi har tagit oss an mytologin med respekt, samtidigt som vi har satt vår egen prägel på filmen. Om vi lyckas så har vi möjlighet att fortsätta denna fantastiska berättelse.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Christian Bale talar ut - Film, Feature, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17