Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Recension: The Gunman

Penn spänner musklerna i kraftlös actionmacka

I The Gunman får Sean Penn chansen att imponera på biopubliken med sina vältrimmade biceps. Tyvärr finns det inte mycket annat att skryta om.

Sean Penn spelar Jim Terrier, en före detta yrkesmördare som jagas av sitt mörka förflutna. När hans förra arbetsgivare sätter en dödsdom på hans huvud inser han snabbt att det bara är att plocka fram pistolen och knyta näven. Nu gäller det att avslöja och krossa världens mäktigaste organisation och se till att fienderna från hans förflutna får på käften.

Hjärndöd action utan finess
The Gunman är regisserad av Pierre Morel, mannen bakom Taken, vilket inte kommer att gå någon förbi. Dels på grund av att det frontas hårt i all marknadsföring kring filmen, och dels för att The Gunman bygger på samma välbekanta formel. Gammal våldstokig man tvingas tillbaka till tjänsten för att skydda de han älskar och som måste förlita sig på gamla meriter för att spöa skiten ur en aldrig sinande källa av lika skjutglada soldater. Lite hjärndöd action är aldrig fel, men när den saknar all finess som i The Gunman så gäspar man i biostolen oavsett hur många näsben som knäcks.

The Gunman officiell trailer

Platta karaktärer
Att Sean Penn tar sig an denna roll känns som ett tydligt exempel på ålderkris, eller att han helt enkelt fått tom plånbok efter hyllade prestationer i filmer som Milk och Tree Of Life. Här spelar han en endimensionell karaktär som mest muttrar fram sina repliker och drabbas av svår yrsel med kräkning som följd när det passar in i det slarviga manuset. Han får även chansen att bruka övervåld i överflöd, springa runt i häpnadsväckande tajta t-shirts och spy ur sig taffliga oneliners i 2 timmar. När vi ändå pratar endimensionella karaktärer så överspelar Javier Bardem å det grövsta i en roll som likväl kunde tilldelats en statist. En tröstande klapp på axeln ska även skickas till Jasmine Trinca som mest får darra på läppen och skrika efter hjälp i rollen som ex-flickvännen Annie.

Annons

Om man diggar kreativitetsbefriade actionscener med testosteronet på högvarv kan The Gunman mycket väl vara filmen som tillfälligt släcker törsten i väntan på en ny installation i Taken-serien. Eller tills att någon annan i åldersegmentet 50+ får för sig att sadla om till muskulös actionhjälte.

The Gunman har premiär på fredag den 10 april.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: The Gunman - Penn spänner musklerna i kraftlös actionmacka Film, Recensioner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17