Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Biopremiärer i april

Vi tipsar om sex filmer

Biosugen? Digital Lifes filmredaktion har valt premiärerna som sticker ut.

Run All Night

Premiär: 17 april
I rollerna: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman, Common
Om: Jimmy Conlon (Liam Neeson) är en gammal yrkesmördare åt maffian, men sysselsätter sig numer mest med att dricka whiskey och minnas tillbaka. Men när allt tar en plötslig vändning, måste han bestämma sig för var hans lojalitet egentligen ligger. Hos sin avlägsna son Mike (Joel Kinnaman), som blivit en måltavla för maffian, eller hos sin gamle vän, maffiabossen Shawn Maguire (Ed Harris), som vill se sonen död. Han har bara ett dygn på sig.

Pepp: Liam Neeson-action är sällan dålig. Det är alltid full fart, rejäla biljakter och mycket pang-pang. Dessutom är en av våra svenskar med.
Oro: Ingen Liam Neeson-actionrulle har varit mer än ”okej” sedan första Taken-rullen. Frågan är om det blir ändring på det nu.

runallnight

Hot Tub Time Machine 2

Premiär: 17 april
I rollerna: Craig Robinson, Adam Scott, Clark Duke, Rob Corddry, Chevy Chase
Om: För fem år sedan råkade vännerna sätta igång en strulande tidsmaskin, som gömde sig inuti en bubbepool på en skidresort, och åka tillbaka till 1986. När Lou (Rob Corddry) hamnar i trubbel försöker Nick (Craig Robinson) och Jacob (Clark Duke) få fart på den gamla maskinen igen. De lyckas, men hamnar inte riktigt där de tänkt utan i framtiden.

 
Pepp: I första filmen fanns John Cusack med i rollistan, vilket han inte gör i uppföljaren. Istället har man fyllt på med lite stjärnglans i form av Parks And Recreation-stjärnan Adam Scott.
Oro: Behöver man verkligen göra uppföljare på alla filmer som går bra? I Hollywood är svaret tydligen ja. Vi är mycket mer tveksamma, och ser med reservation – och hållna tummar – fram emot uppföljaren.

Annons
httm2

Annie

Premiär: 6 april
I rollerna: Quvenzhané Wallis, Jamie Foxx, Cameron Diaz, Bobby Cannavale
Om: Berättelsens huvudperson är föga förvånande Annie (Quvenzhané Wallis), den föräldralösa flickan som bor hos en elak styvmor. Men en dag förändras Annies värld då hon möter den stenrike borgmästarkandidaten Will Stacks.

Pepp: Underbarnet Quvenzhané Wallis är den yngsta någonsin att nomineras till en Oscar, då för sin roll i Beast Of The Southern Wild. Den enda andra filmen hon spelat i var en annan Oscars-favorit, 12 Years A Slave.
Oro: En film baserad på en musikal, som dessutom filmatiserades för över 30 år sedan, känns i förväg inte som årets mest spännande premiär.

annie

Black Sea

Premiär: 10 april
I rollerna: Jude Law, Ben Mendelsohn, Jodie Whitaker, Scoot McNairy
Om: Robinson har varit ubåtskapten i 30 år när han plötsligt får sparken från sin uppdragsgivare, ett vrakletarföretag. Istället hoppar han på ett spännande projekt finansierat av några skumma typer. Målet är att hitta en tysk ubåt på botten av Svarta havet. Varför? Den ska vara full av guld.

Pepp: Ubåtsfilmer brukar kunna bli täta och spännande. Rollbesättningen består dessutom av en rad duktiga skådespelare som har glänst som andrafioler.
Oro: En ubåt fylld av guld på botten av havet, allvarligt?

blacksea

Testament Of Youth

Premiär: 17 april
I rollerna: Alicia Vikander, Kit Harrington, Dominic West, Emily Watson
Om: Vera (Alicia Vikander) övervinner fördomar från hembyn och blir antagen vid Oxford University där hon förälskar sig i broderns bästa vän. Men första världskriget bryter ut, männen kallas in och Vera bestämmer sig för att själv anmäla sig för tjänstgöring.

Pepp: Svenska Alicia Vikander mot Game Of Thrones-hunken Kit Harrington i ett kostymdrama låter som en våt filmdröm som går i uppfyllelse.
Oro: Filmen är baserad på Vera Brittains memoarer och det finns alltid en oro när bästsäljande bok ska bli film. Det är inte alltid övergången sker smidigt.

Testament-Of-Youth-

Avengers: Age Of Ultron

Premiär: 22 april
I rollerna: Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth
Om: Ett fredsprogram som Tony Stark, a.k.a. Iron Man, (Robert Downey Jr) försöker få igenom går åt inte riktigt som planerat. Istället blir det upp till Avengers att stoppa ärkeskurken Ultron (James Spader) från att förstöra världen.

Pepp: Kan det vara mer stjärntätt än så här? Och listan går att göra längre: Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Chris Evans, Elizabeth Olsen, Cobie Smulders och Paul Bettany. Som lök på laxen: Joss Whedon som regissör.
Oro: Känns ganska avslaget med superhjältefilmer vid det här laget va?

avengers-age-ultron

Visa kommentarer / Kommentera nu
Biopremiärer i april - Vi tipsar om sex filmer Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17