Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Baksmällan del III

Tredje gången gillt för vargpakten

I sista delen av Todd Phillips succétrilogi finns inget bröllop att rasera, och inte heller någon svensexa som kan spåra ur. Så vad kan då gå snett för den bakfulla kvartetten?

Efter att Alans far gått bort genomför resten av vargpakten en intervention i hopp om att få bukt på Alans mentala hälsa. Planen är att, lugnt och stilla, eskortera den beskäggade upptågsmakaren till närmsta mentalsjukhus. Men vägen dit blir inte riktigt lika rak som de hoppats på. Runt hörnet väntar nämligen ett par hämndlystna gangsters som, i hopp om att få tag på en viss Mr. Chow, kidnappar den alltmer olycksdrabbade Doug.

the-hangover-part-3_2

Slutet på en era
I maj 2011, dagar före premiären av Baksmällan del II, avslöjade regissören Todd Phillips att tankar på att göra en tredje del i allra högsta grad var igång. Det lovades också att det sista kapitlet inte skulle stöpas i samma uppföljarvänliga format som de två föregångarna. Baksmällan del III skulle innebära det definitiva slutet för Doug, Alan, Phil och Stu.

Mycket har hänt sen dess, inte minst har Baksmällan-filmerna dragit in närmare 600 miljoner dollar vardera och gjort Todd Phillips och Craig Mazin till eftertraktade manusförfattare. Men viss kritik har även riktats mot uppföljaren, som enligt många bara var en blek kopia av den så hyllade första filmen. Ribban är därmed högt satt och det återstår att se huruvida den avslutande filmen lever upp till de enorma förväntningarna.

the-hangover-3

Kokain, tigrar och John Goodman
Baksmällan del III är, trots kritiken mot den senaste uppföljaren och det generellt svaga intresset för treor, en emotsedd kassasuccé. Inte bara av en komeditörstande publik utan även av Hollywoodeliten. Sin vana trogen återfinns här en rad kända namn som John Goodman och Melissa McCarthy, men det kanske tyngsta namnet av alla, Mike Tyson, är ännu inte bekräftat. Den före detta tungviktsmästaren i boxning, som nyligen påstod sig varit kokainpåverkad under inspelningen av förra filmen, har själv dementerat uppgifter om en roll i trean. Tyson tycks dock av allt annat att döma dyka upp även denna gång. Och tur är väl det, för vad vore vår vargpakt utan den hårt slående och högst instabile tigerägaren?

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Baksmällan del III - Tredje gången gillt för vargpakten Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17