Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Anne Hathaway i En dag

En dag är en stilsäker film om vänskap och kärlek. Anne Hathaway gör rollen som Emma och levererar snabbt bitska och humoristiska kommentarer. Med En dag visar regissören Lone Scherfig återigen att hon har en fin känsla för dramer.

Den danska regissören Lone Scherfig fick ett stort genombrott med den charmiga vardagskomedin Italienska för nybörjare för ungefär tio år sedan. Sedan dess har hon tagit steget över till England och hennes förra film An Education nominerades till tre Oscar. Där introducerade hon skådespelerskan Carey Mulligan för en större filmpublik. I En dag har Anna Hathaway fått äran att göra huvudrollen.

Emma och Dexter

I En dag berättar Scherfig historien om Emma och Dexter. Det är en bitterljuv skildring om vänskap och kärlek. De två möts första gången den 15 juli 1988 då de båda tar examen från universitetet. Dexter är en charmör från välbärgade förhållanden. Emma kommer från arbetarklassen, har ett skarpt intellekt, sarkastisk humor och bär på en idealistisk tro om att förbättra världen. Efter deras första möte får vi följa de två under samma datum, den 15 juli, under tjugo år framåt. Deras liv tar flera olika vändningar men deras djupa vänskapsrelation består trots hårda prövningar.

Känsla för detaljer

Scherfig skapar berättelser som är humoristiska och samtidigt ger trovärdiga personporträtt. Hennes känsla för detaljer märktes i An Education där 1960-talets London var en central del av berättelsen. I En dag har Scherfig återigen fått visa prov på sin stilsäkerhet då 80-, 90- och 00-talen bildar kuliss till Emma och Dexters levnadsöde.

Filmen är baserad på romanen med samma namn som är skriven av David Nicholls. Rollen som Dexter spelas av Jim Sturgess. I mitten av oktober når En dag de svenska biograferna.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Anne Hathaway i En dag - Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17