Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Ängsligheten intar Rivieran

Woody Allens resa

Trots återkommande incestanklagelser fortsätter Woody Allen att hänföra Hollywood och sina fans med charmiga filmer om människors små moraliska dilemman. Nya filmen Magic in the Moonlight tycks inte vara något undantag.

Fram till och med 00-talets mitt skulle Woody Allen utifrån sina filmer kunna sammanfattas i två ord – ängslighet och New York. Ända sedan tennisfilmen Match Point, som kom 2005, har Woody Allen dock förflyttat sig från den magiska ön med skyskraporna till den pittoreska europeiska landsbygden.

MIM_stone&guy

Mellan lycka och misär

Handlingen i Magic in the Moonlight är förlagd till den Franska rivieran och året ligger någonstans mellan 1920-talets dekadens och 1930-talets depression. En engelsman spelad av Colin Firth blir nerkallad till Nice för att lösa ett mystiskt bedrägeri utfört av en kvinna vid namn Sophie (Emma Stone) som dessutom råkar vara synsk. Istället för att nysta upp fallet lyckas engelsmannen förälska sig i bedragaren och står snabbt inför ett moraliskt dilemma.

MIM_skummis

Annorlunda hjälte

För skådespelaren Emma Stone, som tidigare gestaltat Peter Parkers kärleksintresse i The Amazing Spider-Man 1 och 2, var tanken på att få jobba med en av sina hjältar svindlande. För rollingstone.com berättar hon att Woody Allen är en av de filmskaparna som med sitt annorlunda synsätt på livet inspirerat henne att börja skådespela.

Vid sidan om Stone och kärleks-veteranen Colin Firth syns i övriga roller Hamish Linklater från tv-serien The New Adventures of Old Christine och Jacki Weaver från Du gör mig galen.

MIM_pool

Allen fortsätter att förundra

Magic In The Moonlight är Woody Allens sjuttiondenånting film i ordningen som han antingen har skrivit eller regisserat själv. Vid 78 års ålder ser han fortfarande tydligare än de flesta mörkret i slutet av tunneln och hoppets klara strålkastarljus som hastigt flimrar förbi. Från det perspektivet finns det nog ingen ände på filmmaterial.

Annons

Magic in the Moonlight har svensk biopremiär den 22 augusti.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Ängsligheten intar Rivieran - Woody Allens resa Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17