Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

After Earth

Den främmande planeten Jorden

Ett futuristiskt actiondrama med excessiva high tech-prylar och rafflande far och son-skildringar. Will Smith och Jaden Smith delar återigen på den vita duken.

Tusen år efter att mänskligheten övergett den av naturkatastrofer obeboeliga jorden kraschlandar general Cypher Raige (Will Smith) och hans son Kitai (Jaden Smith) på sina förfäders hemplanet. Med en dysfunktionell farkost och ljusår från deras nuvarande hem, planeten Nova Prime, finner de sig strandsatta på en numer främmande plats. Medan hans far ligger döende tvingas Kitai ut på den ytterst fientliga planeten för att återfå den livsviktiga sändtagaren. I hela sitt liv har den blott 13-åriga Kitai inte velat annat än att följa i sin fars militäriska fotspår, och nu får han sin stora chans.

afterearth1

Det var med en lös idé baserad på ett avsnitt ur dokumentärserien “I Shouldn’t be Alive” som mångsysslaren Will Smith tog kontakt med den lågprofilerade manusförfattaren och spelutvecklaren Gary Whitta. Mest känd för sin inblandning i det briljanta Denzel Washington-dramat “The Book of Eli”, utvecklade Whitta idén från ett enkelt far och son-drama till en laddad sci-fi-historia, med dramatiska vändpunkter. Tillsammans med mästerregissören M. Night Shyamalan, vars CV pryds av storfilmer som Sjätte sinnet, “The Village” och “Signs”, lade han grunden till vad som skulle formas till Will Smiths och Jaden Smiths första samarbete sedan det fängslande dramat “The Pursuit of Happyness” från 2006.

after-earth3

Den produktiva familjen Smith

* Will Smith:
Har en milslång lista med kassasuccéer i ryggsäcken, och är med det också en av de bäst betalda skådisarna i branschen. För att inte nämna det egna produktionsbolaget som producerat filmer som “Seven Pounds”, “Hancock” och, självklart, “After Earth”.

* Jada Pinkett Smith:
Affärskvinna, skådespelerska, sångerska. Fru Smith har onekligen många strängar på sin lyra och har sedan genombrottet, i Eddie Murphy-komedin Den galna professorn, setts i filmer som Ali, Matrix och Madagaskar.

Annons

*Jaden Smith:
Blott 14-årige Jaden är redan ett hett eftertraktat Hollywood-namn. Efter filmer som “The Pursuit of Happyness”, “The Karate Kid” och “The Day the Earth Stood Still” kröns nu cv:t med ytterligare en storfilm.

* Willow Smith
Familjens yngsta hade inga planer på att vänta in karriären utan har redan hunnit med ett par filmer, mest noterbar är “I Am Legend” från 2007. Willow ligger dessutom bakom platinasäljande singeln “Whip My Hair”, som släpptes på anrika Columbia.

Visa kommentarer / Kommentera nu
After Earth - Den främmande planeten Jorden Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17