Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

4 bra filmer du kan ha missat i år

Under radarn: Guldkorn från 2015

Digital Lifes Jonathan Eklund tipsar om fyra filmer som fått alldeles för lite uppmärksamhet och som är alldeles för bra för att missas. Perfekt för ruggiga höstkvällar.

Ex Machina

Trots att den kvinnliga huvudrollen spelas av svenska Alicia Vikander gick Ex Machina inte upp på svenska biografer. Varför? Inte den blekaste. För det här är sannerligen en av årets bättre filmupplevelser. Ett bra, tajt manus som underbyggs av starka rollprestationer och snyggt foto – vad mer kan man egentligen önska av en film? Ett måste för alla filmälskare.

Ex-Machina

Big Hero 6

”Nej vänta nu”, skriker alla småbarnsföräldrar i kör, ”den där filmen har vi inte alls missat, ungarna älskar den”. Ta det lugnt, jag förstår att ni med barn inte missat denna underbara Disney-rulle, men de utan kanske har. Så, strunt i att ni är ”vuxna”, fram med godisskålen och på med mysbyxorna. Big Hero 6 är en varm, rolig och underhållande historia om vänskap.

big-hero-6

Chappie

Regissören Neil Blomkamp har tidigare bjudit på annorlunda och politiska filmer som District 9 och Elysium. I år kom han så med ännu en riktigt tänkvärd historia – den om roboten Chappie. Förutom att sitta på ett fartfyllt manus har Blomkamp rejält med talang bland skådespelarna. I rollistan syns nämligen namn som Dev Patel, Hugh Jackman och Sigourney Weaver men också medlemmarna ur bandet Die Antwoord.

chappie

While We’re Young

Du har blivit äldre. Allt det du gillade tidigare börjar glida dig ur händerna, och inte är du heller lika intressant i ditt yrkesliv. Känns det igen? Förhoppningsvis inte fullt ut, men många kan nog åtminstone delvis känna igen sig i handlingen i denna ovanligt smarta dramakomedi. Att vi dessutom får se Adam Horovitz, mest känd från tv-serien Girls, i en framträdande roll applåderas lite extra.

Annons
WhileWereYoung

Visa kommentarer / Kommentera nu
4 bra filmer du kan ha missat i år - Under radarn: Guldkorn från 2015 Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17