Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

007 är tillbaka

Biopremiär: Spectre

Han är världens mest kände agent – lika berömd för sin rätt att döda som för sina kvinnoaffärer. Med filmen Spectre är James Bond tillbaka på vita duken för 24:e gången i ordningen.

Aldrig tidigare har väl ett uppsnack inför en ny Bondfilm handlat så lite om Bondfilmen i fråga som nu. I vanliga fall brukar givetvis musiken diskuteras, för titelspåret är nästan lika viktigt som skurken och vem som ska spela ”Bond-brud”. För sakens skull: ledmotivet heter Writing’s on the Wall och framförs av Grammy-belönade Sam Smith och den tämligen okända italienska skådespelerskan Monica Bellucci agerar Bond-brud.

Spectre_sno

Men icke, såväl skurk som “Bond-brud” har överskuggats av snacket om vem som ska spela James Bond. Många var nämligen övertygade om att Daniel Craig skulle säga upp sin licens att döda efter de senaste framgångarna med Skyfall. Tipsen om vem som skulle ta över var många, men hetast var det om The Wire-stjärnan Idris Elba. Men nej, när Spectre presenterades så stod Daniel Craig där ändå, redo att axla rollen som världens beskyddare för fjärde gången.

Vad vet vi då i övrigt? Ett gäng intressanta saker, som att handlingen centreras kring den mystiska organisationen SPECTRE och en av dess förgrundsgestalter Franz Oberhauser, som spelas av Oscars-vinnaren Christoph Walz. Tidiga rykten gör också gällande att samme Oberhauser de facto ska vara Ernst Stavro Blofeld. En legendarisk Bond-skurk (se listan till höger) som känns igen på den vita angorakatten han ständigt har i knät. Samtidigt som James Bond är i full färd med att krossa SPECTRE försöker den nya M, chefen för MI6, Gareth Mallory (spelad av Ralph Fiennes) att rädda organisationen från nedläggning.

Spectre_skurk

Inspelningarna av filmen har tagit regissören Sam Mendes (som även gjorde Skyfall) och hans team jorden runt och vi kan förvänta oss att skymta såväl Rom som Mexiko City och Tanger. Att det dessutom blir full fart, action och en överfylld budget kan om inte annat trailern bevisa. 007 är tillbaka med besked.

Annons

Läs även: Fem fantastiska Bond-skurkar

Visa kommentarer / Kommentera nu
007 är tillbaka - Biopremiär: Spectre Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17