Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Test: Garmin Chronos

Sportklockornas Rolls-Royce

Garmin Chronos är knappast en sportklocka för dig med tajt budget. Men väljer du att investera får du en klocka som levererar allt du kan önska.

Libratone Too

Vi fick nöjet att testa versionen i borstat rostfritt stål (11.799 kronor). Klockan levereras i en lyxig trälåda med namnet ingraverat på locket.

Exklusiv och lyxig

Garmin sätter standarden tidigt med vad vi kan förvänta oss av marknadens mest exklusiva sportklocka. Själva klockan är en minst sagt påkostad skapelse och det tunga stålarmbandet skänker en rejäl tyngd som man knappast är van vid när det kommer till sportklockor. Tacksamt nog kommer Chronos även med ett band i gummi som gör den lite lättare till löpturen, även om själva urtavlan fortfarande väger för mycket för vår smak.

Snabbfästet gör att du själv kan byta band, men det är pilligt och frustrerande att plocka loss det. Personligen väljer jag att behålla gummibandet permanent, vilket avtar lite av idén med en så pass påkostad klocka.

Alla funktioner du kan drömma om

Funktionsmässigt är Garmin Chronos multisportarens våta dröm. Klockan levererar blixtsnabb gps-mottagning, kompass, beräknat VO2-max, navigeringsfunktion, mätning av simning i öppet vatten, fallhöjd vid utförsåkning, beräkning av avstånd till green när du spelar golf och mycket, mycket mer. Det är närmast svindlande hur proppfylld Chronos är med funktioner och du får verkligen både kvantitet och kvalitet för pengarna.

Annons

Visningsläget i träningsvyn är kristallklar och designen är tydlig och enkel att förstå. En grym funktion är att du själv kan skräddarsy vyerna för hur dina värden ska presenteras under träningsrundorna. Ligger fokus på höjdmeter och puls lägger du enkelt till dessa värden i huvudvyn. Är medelhastigheten och tidsåtgången sekundär kan du se till att de dyker upp som en andra slide. I varje separat vy kan du välja mellan att visa 1- 4 värden och antalet slides är oändligt.

Fler tester av sportklockor
Test: Suunto Spartan Sport HR
Test: Garmin Forerunner 35
Test: Tomtom Spark 3 Cardio + Music
Test: Polar M600

Rörig menynavigering

Trots den stora glädjen som kommer med oändliga möjligheter är navigeringen en källa till frustration. Du styr klockan med fem sidoknappar och det är endast på den mörka innerkanten av urtavlan som du kan läsa vad de olika knapparna gör. Högst upp till vänster hittar du knappen som tänder displayen men texten förblir oläslig, i synnerhet när det är mörkt ute. Räkna med att du får en och annan ofrivilligt stoppad runda och frustrerande snedsteg i menynavigeringen. Efter en veckas flitigt användande börjar det sitta i ryggmärgen, men det händer fortfarande att det blir ett feltryck.

Garmin Chronos är en lyxig sportklocka som har allt du kan önska dig. Ingen klocka kan mäta sig när det kommer till design, funktionalitet och precision. Men, du får också en stor och tung sportklocka som kräver sin tid att bemästra till fullo. Är du seriös inom din sport och har 12.000 över på sparkontot finns det ingen anledning att fortsätta leta.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Batteritid: Gps upp till 13 timmar
 • Vattentät: Ner till 100 meter
 • Displaystorlek: 49 x 49 mm
 • Aktivitetsmätningar: Steg, aktiva minuter, sträcka, hastighet, puls och förbrukade kalorier

Test: Garmin Chronos

Garmin Chronos är knappast en sportklocka för dig med tajt budget. Men väljer du att investera får du en klocka som levererar allt du kan önska.


5
Vi diggar
 • Lyxig
 • Skräddarsydda träningsvyer
 • Stor, snygg design
 • Funktioner i överflöd
Vi dissar
 • Tung
 • Komplicerat menysystem
 • Mycket dyr
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Garmin Chronos - Sportklockornas Rolls-Royce
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17