Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Creative Outlier

Tänker utanför lådan

Med inbyggd mp3-spelare, tidtagarur och mängder av anslutningsmöjligheter är Creative Outlier en galet mångsidig hörlur.

Att träna utan musik är som att titta på melodifestivalen utan att äta tacos. Det går helt enkelt inte att skaka av sig den obehagliga känslan av att någonting saknas. Den trådlösa in-ear-pluggen är liten och smidig, men om man inte tycker om känslan av att stoppa saker i öronen är trådlösa on-ear-luren ett bättre alternativ.

Jämför priser på Creative Outlier här.

Mängder av funktioner

Vid en första anblick ser Creative Outlier ut att vara den perfekta träningshörluren. Det inbyggda batteriet håller i tio timmar och med sina 93 gram är den föredömligt lätt. Lägg till att den är väldigt flexibel och den ser alldeles lagom fräck ut.

Läs även
7 hörlurar i test
5 träningsarmband

Annons
Creative-Outlier_svart&vit

Men att kalla Creative Outlier för trådlös on-ear-lur är inte helt rättvist. Den är nämligen mycket mer än så. Om du vill använda sladd kan du välja mellan en vanlig stereokabel med 3,5-millimeterskontakt och micro-usb, och om du vill lyssna trådlöst från en enhet som saknar naturligt stöd kan du använda Creatives egna dongel (Creative nämner Playstation 4 som exempel, men det är ingenting vi har provat). Som om inte det skulle vara nog kan du lämna telefonen hemma och använda den inbyggda mp3-spelaren som läser micro-sd-kort på upp till 32 gigabyte.

Creative Outlier är som gjord för löpspåret

Att kunna lyssna på mp3-filer från hörlurarna är ett jättebra alternativ på gymmet eller i löpspåret, och det är tydligt att man har haft träning i åtanke när man utformat Creative Outlier. Löparen kan till exempel klocka varvtider genom att trycka på två knappar samtidigt, och om du har en Android-telefon kan hörlurarna även läsa upp textmeddelanden med hjälp av appen Buddy. Naturligtvis kan du även svara på samtal och använda hörlurarna som headset.

En annan viktig aspekt för den som rör mycket på sig är komforten. Plastbågar kan kännas hårda mot huvudet, men när lurarna är såhär lätta och följsamma är det ingenting som stör oss. Tvärt om glömmer vi snabbt bort att vi har dem på oss.

Ljudet är klart godkänt

Det är lätt att bli exalterad över alla coola funktioner, men om ljudet är dåligt gör de varken från eller till. Som tur är låter Creative Outlier riktigt bra för sitt pris. Hörlurarnas utformning och högtalarelements storlek innebär en naturlig begränsning av den allra djupaste basen, men i övrigt levererar de ett kraftfullt och välbalanserat ljud.

creative outlier closeup

En kul – men konstig – finess är att det går att öka basen en gnutta genom att ta bort de färgglada gummiringarna som sitter på varje hörlur. Creative kallar dem för akustikringar, och i förpackningen ligger hela fem par i olika färger. Perfekt för den som tycker det är viktigt att matcha hörlurarna med träningsoutfiten.

Om du lyssnar från datorn via usb kan du använda dig av Creatives mjukvara Soundblaster Control Panel för att finjustera ljudbilden. Hörlurarna gör ett helt okej jobb med film och spel, men om du i första hand vill ha en kabelansluten hörlur till datorn finns det såklart bättre alternativ.

Unik och självklar

Creative Outlier är en synnerligen trevlig bekantskap. Många funktioner kan ibland leda till en spretig soppa – och i värsta fall till produkter som inte gör någonting riktigt bra. Creative Outlier överraskar genom lyckas med allt den tar sig för på ett sätt som får den att kännas både unik och självklar.

Läs även
Test: Samsung Galaxy S7/S7 Edge
Test: Huawei P9
Test: LG G5
Test: Iphone 6s

Nyckelfakta
 • Typ: On-ear
 • Frekvensomfång: 20-20000Hz
 • Anslutning: Bluetooth, stereoljudkabel, usb, micro-sd
 • Filstöd: Mp3, vma, wav
 • Vikt: 93 gram (100 gram med 2 ringar)
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Creative Outlier

Med inbyggd mp3-spelare, tidtagarur och mängder av anslutningsmöjligheter är Creative Outlier en galet mångsidig hörlur.


4
Vi diggar
 • Bra ljud
 • Lätta
 • Bra funktioner
 • NFC
 • Bra batteritid
Vi dissar
 • Saknar den tyngsta basen
 • Inget skydd för minneskortet
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Creative Outlier - Tänker utanför lådan
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17