Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Både snygg och smart

Philips Designline Edge

Med sin senaste produktlinje satsar Philips på elegant design, 3D och smarta funktioner. Vi tittar närmare på 42-tummaren.

Huawei

Det första som slår mig när jag installerat Philips Designline Edge-tv är att den lutar bakåt. Med 6 graders bakåtlutning är den definitivt byggd för den låga tv-bänken viket känns aningen begränsande.

I övrigt märks det att holländarna har satsat på design och tv:n är verkligen snygg. Den transparanta ramen har hängt med ett tag men den har aldrig gjort sig bättre än här.

Hur smart är den?

Nu för tiden pratas det om att tv-apparater ska vara ”smarta”, vilket i praktiken innebär att de kan utföra fler uppgifter och ansluta till internet med hjälp av wifi.

Design Edge linje är utrustad med Net TV-plattformen, inklusive webbläsare och olika applikationer såsom Video on Demand, Youtube, Facebook och några generiska skärmsläckare som visar smäktande brasor och fridfulla akvarier. Om du inte är nöjd med utbudet går det att ladda hem fler appar.

Annons

Det finns även möjlighet att plugga in en usb-hårddisk för filmvisning eller spela in program på externa källor.

Att knappa runt i menyerna med hjälp av fjärrkontrollen fungerar bra, men personligen kan jag tycka att gränssnittet är lite väl krångligt och det är svårt att hitta inställningen man letar efter.

Trevlig att se på

Edge Design Line är utrustad med passiv Easy 3D-teknik. 3D-bilden är relativt flimmerfri med minimala spökbildseffekter och får klart godkänt. För att det inte ska bli dragkamp om glasögonen hemma i soffan följer det med två par.

Philips pratar sig gärna varma om Ambilight-tekniken som projicerar ett färgat sken på väggen bakom tv:n. I marknadsföringen menar man att det färgade ljuset ger ”större bildyta” men riktigt så långt skulle jag inte gå. Det är en kul detalj och inte så mycket mer.

Andra häftiga finesser är Pixel Precise HD och HD Natural Motion som ger bra rörelseskärpa. Den senare effekten kan vara svår att vänja sig vid, men efter några timmar kan man inte slå på tv utan den.

Philips Designline Edge är en snygg tv fullproppad med moderna funktioner. Priset är högt, men om du tilltalas av designen kan den vara värd din uppmärksamhet.

Både snygg och smart

Med sin senaste produktlinje satsar Philips på elegant design, 3D och smarta funktioner. Vi tittar närmare på 42-tummaren.


3
Vi diggar
  • Utmärkt 3D
  • Bra bild och ljud
Vi dissar
  • Krångliga menyer
  • Bakåtlutningen
Visa kommentarer / Kommentera nu
Både snygg och smart - Philips Designline Edge
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17