Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Muzo Cobblestone

Strömmande sten

En gammal stereo måste inte kastas. Nu finns flera adaptrar för att uppdatera anläggningen med streaming. Muzo Cobblestone är en av de mer lättanvända – och snygga.

Idag handlar musik till stor del om streaming. Teknikerna för musiköverföringen varierar från bluetooth till airplay och dlna, till helt egna system à la Sonos. Men grundtanken är densamma – användarna vill kunna spela musik från sin mobil eller platta, trådlöst. Gärna via sina favorittjänster som Spotify och Wimp.

Men ponera att du sitter med en äldre anläggning som saknar streaming. Du kan såklart kasta det gamla och köpa något nytt, men varför göra det om grejerna funkar och låter bra?

Jämför priser på Muzo Cobblestone här.Muzo-Cobblestone

Uppgradera till trådlöst

Nu finns en rad olika adaptrar för att lösa streaming-bristen. De har alla det gemensamt att de är små dosor som har inbyggt wifi och ljudutgång och fungerar som en trådlös brygga till dina streaming-lösa förstärkare och högtalare.

Muzo Cobblestone är en ny sån produkt, som finansierades genom crowdfunding 2014. Den har en slående design som påminner väldigt mycket om en slät sten. Hade den legat på en strand hade vi garanterat kastat macka med den ut i vattnet – och fått minst sju plask.

Annons

På baksidan sitter en knapp för att konfigurera wifi, en utgång för att ansluta till förstärkaren och en ethernet-ingång om du saknar wifi eller bara föredrar kabel. En micro usb-sladd förser enheten med ström.

På fronten sitter också en play/pause och två skip-knappar för att byta spår. De lär inte användas av särskilt många, men de fungerar även om skip till nästa spår går väldigt långsamt.

cobblestone

Föredömligt lättanvänd

Muzo Cobblestone konfigureras väldigt enkelt genom en gratis app, som också fungerar som musikspelare. Den spelar lite av varje inklusive flac-spår men går däremot bet på högupplöst musik vilket är en smärre brist. En riktig hifi-person kommer såklart inte att köpa en Cobblestone överhuvudtaget, men det är trevligt att veta att verkligen alla filer kan spelas upp i alla fall.

Uppspelningen går smidigt men som tur är stöds även tjänster som Spotify Connect. Det innebär att du direkt från Spotify-appen kan välja Cobblestone och få musiken skickad dit. Detta fungerar utmärkt och är ett perfekt sätt att addera Spotify till en ”dum” gammal radio, stereo eller liknande.

Ljudkvaliteten har vi heller inget att säga om även om det självklart går att få långt mycket bättre grejer om man är beredd att betala mycket mer och, framförallt, lägga ned mer jobb.

Muzo Cobblestone kostar 800 kronor. Det är en del pengar men med tanke på hur bra den funkar och hur lättanvänd den är, är den väl värd ett köp.

Läs även: Tester av kompakta trådlösa högtalare
Audio Pro Addon T3 – Dynamiken själv
Audio Pro Addon T9 – Charmar både ögon och öron
Audio Pro Addon T10 – Tungt ljud i snygg förpackning
Audio Pro Addon T12 – Väldesignad tyngd
Audio Pro Allroom Air One – Tufft ljud i läderskrud
Creative Soundblaster Free – Smart och prisvärd sommarhögtalare
Denon Cocoon Home – En kokong som rockar hårt
Marshall Kilburn – Praktisk och tuff
Philips BT6000B – Prisvärd och snygg
Samsung R6 Wireless 360 – Batteridrivet dinosaurieägg
Samsung Level Box – Dyr nykomling
Sony SRS-X55 – Anonym men välljudande

Nyckelfakta
  • Formatstöd: Mp3, wma, aac, alac, flac, flac, ape, wav
  • Frekvensomfång: 20 – 20.000 Hz
  • Storlek: 14 x 2 cm
  • Vikt: 255 g
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Muzo Cobblestone

En gammal stereo måste inte kastas. Nu finns flera adaptrar för att uppdatera anläggningen med streaming. Muzo Cobblestone är en av de mer lättanvända – och snygga.


4
Vi diggar
  • Lättanvänd
  • Snygg
  • Alla nödvändiga kablar medföljer
Vi dissar
  • Frontknapparna fungerar sådär
  • Spelar inte högupplösta filer
Visa kommentarer / Kommentera nu
Muzo Cobblestone - Strömmande sten
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17