Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Bäst i Test: Träningsarmband

Vilken modell passar dig bäst?

Vi har testat aktivitetsarmband från Fitbit, Moov, Jawbone, Sony och Razer. Alla får betyget ”bra” eller högre men när det kommer till funktioner är skillnaderna stora.

Bäst i Test: Träningsarmband. Vi har testat sex aktivitetsarmband från Fitbit, Moov, Jawbone, Sony och Razer. Alla får betyget ”bra” eller högre men när det kommer till funktioner är skillnaderna stora.

När aktivitetsarmbandet utnämndes till årets julklapp 2014 trodde många att det var en övergående fluga, men tvärt om har allt fler fått upp ögonen för de träningsinriktade armbanden. Idag finns det mängder av varianter på marknaden och vilket som passar just dig beror i första hand på hur du kommer att använda det. Alla sex av de testade armbanden har inbyggd stegräknare men i övrigt är det mycket som skiljer dem åt.

Moov Now är till exempel mer av en träningscoach än ett traditionellt aktivitetsarmband medan Fitbit Blaze, Fitbit Charge 2 och Jawbone UP3 tar ett mer heltäckande grepp om din hälsa. De armbanden kan bland annat kartlägga hur länge du sover, hur många glas vatten du dricker, hur du mår och hur många kalorier du stoppar i dig. Samtliga armband har bra och välgjorda appar för både Android och Ios.

Dyrt behöver inte betyda bättre

Priserna varierar mellan de testade banden, men här behöver dyrt inte betyda bättre. Det viktiga är att du får ett armband med rätt funktioner. Om du köper Sony Smartband 2 för 350 kronor får du till exempel ett vattentåligt armbandband med fenomenal pulsmätning. Om du lägger det dubbla på Razer Nabu får du inget av det. Däremot får du en tydlig display som kan visa sms.

Annons

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar

Låt användningsområdet avgöra

Du måste också bestämma om du behöver en skärm eller inte. Fitbit Blaze, Fitbit Charge 2 och Razer Nabu har tydliga displayer medan de andra aktivitetsarmbanden visar puls, distans och annan information i telefonappen. Razer Nabu och Fitibits armband kan även visa sms och kalendernotiser så att du slipper ta upp telefonen under träningspasset.

Inget av de testade armbanden har inbyggd gps, så om du vill ha din löprunda utritad på en karta måste du ha med dig mobiltelefonen i fickan. Fitbits båda armband, Jawbone UP3 och Sony Smartband 2 har fördelen att de kan mäta din puls under träningens gång. Om du vill ta med dig armbandet ner i simbassängen är det bara Moov Now och Sony Smarband 2 som är vattentäta.

När det kommer till batteritiden klarar sig de flesta banden i åtminstone fem dagar på en laddning. Undantagen är Moov Now som håller i makalösa sex månader och Sony Smartband 2 som bara har batteri för två dagar.

Lycka till med träningen!

Bäst i test: Träningsarmband

Fitbit Charge 2

Bra har blivit ännu bättre
Uppföljaren till Fitbits populäraste armband bjuder inte på några större överraskningar, men om du inte har den tidigare modellen kan Fitbit Charge 2 mycket väl vara bandet för dig. Läs testet här.

fitbit-charge-2-2

>>> Köp Fitbit Charge 2 på Teknikmagasinet.

Fitbit Blaze

Dum smartklocka eller smart aktivitetsarmband?
Fitbit har rönt stora framgångar med sina aktivitetsarmband. Nu har de gjort en smartklocka, men skillnaden är inte så stor som man först kan tro. Läs testet här.

Fitbit-Blaze

>>> Köp Fitbit Blaze på Teknikmagasinet.

Moov Now

Din personliga träningscoach
Allt för många träningsarmband faller under kategorin ”roliga prylar som snart samlar damm”. Moov Now skiljer sig från mängden på så vis att den faktiskt hjälper dig med träningen. Läs testet här.

Moov-Now_sova

Jawbone UP3

Avancerad mätning i snygg förpackning
Jawbone UP3 är det stiligaste och mest diskreta aktivitetsarmbandet på marknaden. Enligt Jawbone är det även det mest avancerade, men det är ingenting som du nödvändigtvis kommer att märka av. Läs testet här.

jawbone-up3_svartvita

>>> Köp Jawbone UP3 på NetOnNet.

Sony Smartband 2

Stenkoll på pulsen
Sony Smartband 2 är ett snyggt och bekvämt armband med fenomenal pulsmätning. Men dålig batteritid, undermålig Ios-app och avsaknad av display drar ner betyget ett snäpp. Läs testet här.

Sony-Smartband-2_svartvit

Razer Nabu

Enkelt armband med bra funktioner
Razers senaste Nabu-armband är ett bra alternativ för den som vill ett enkelt träningsarmband med inslag av smartklocka. Komforten är dock inte den bästa. Läs testet här.

razer nabu phone call

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar

Visa kommentarer / Kommentera nu
Bäst i Test: Träningsarmband - Vilken modell passar dig bäst? Teknik, Bäst i test, Ljud & Bild, Tester
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17