Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Xcom 2

Turordningsbaserat uppror när det är som bäst

Du gjorde inget vidare bra jobb i förra spelet, eller hur? Utomjordingarna är kvar på jorden! I Xcom 2 får du en ny chans att stoppa invasionen – en gång för alla.

Det har gått 20 år sedan förra spelet utspelade sig. Jordens ledare skrev under en villkorslös kapitulation och motståndsrörelsen Xcom splittrades och har fått hålla sig gömd. Men freden med besökarna har varit gynnsam. Besökarna bygger hälsokliniker, botar sjukdomar och utplånar svält. Städerna blomstrar, det finns nästan inga brott, hela jorden har ren fri el och mänskligheten har aldrig mått bättre. Eller?

xcom2_soldater

Skuggregering och hårda nypor

Det är bara du och dina anhängare som fortfarande förstår att besökarna har en helt annan agenda. ADVENT är en skuggregering som styr jorden likt marionettdockor i utomjordingarnas händer. De som ifrågasätter slås ner eller försvinner spårlöst.

xcom2_rymdgubbe

Strategiska beslut och stor frihet

Du flyger runt på en strategisk karta med the Avenger och tar kontakt med motståndsgrupper och samlar resurser. Du väljer själv hur du vill uppgradera ditt skepp och dina soldater, vilken forskning du vill fokusera på och vilka uppdrag du prioriterar. Men väg dina beslut noga, de påverkar alltid framtiden och ditt minsta beslut kan vara helt avgörande.

Xcom-2_smyg

Turbaserade strategiska strider

Striderna på marken är den roligaste delen i spelet, men de står också för många av spelets brister. Trots slumpade kartor känns uppdragen ganska lika. Känslan av trygghet och kontroll saknas också ibland eftersom alla skott baseras på en procentsats. Ibland blir det pinsamt tydligt när en soldat, öga mot öga med fienden, står med 90 procent träffsäkerhet och sätter skotten rakt in i väggen. Många gånger känns det som man vinner på tur snarare än skicklighet.

Annons

Info
  • Genre Strategi
  • Format PC
  • Utvecklare Firaxis Games, 2K Games
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Recension: Xcom 2

Du gjorde inget vidare bra jobb i förra spelet, eller hur? Utomjordingarna är kvar på jorden! I Xcom 2 får du en ny chans att stoppa invasionen – en gång för alla.


4
Vi diggar
  • Handlingen
  • Friheten
  • Grafiken
Vi dissar
  • Orealistisk slump i striderna
  • Enformiga strider
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Xcom 2 - Turordningsbaserat uppror när det är som bäst
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17