Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Skylanders: Imaginators

Årets gimmick är mer än bara en gimmick

Borde vi inte vara trötta på Skylanders efter sex år av årliga uppdateringar? Nej, inte alls faktiskt. Årets stora nyhet är att du kan skapa din egen Skylander – och det räcker för oss.

När Spyro’s Adventure släpptes 2011 kunde vi inte ana vilken industri Skylanders-serien skulle komma att bli. Sex spel och otaliga plastfigurer senare är Imaginators här, och nej, serien går inte på tomgång i år heller.

Jämför priser på Skylanders: Imaginators här.

Höga produktionsvärden lyfter Skylanders: Imaginators

Återigen är det den ondskefulla filuren Kaos som står för hotet, och den här gången har han lagt beslag på den tankemagi som Skylands är byggt av. Som tur är har du tillgång till samma magi, och med hjälp av speciella kristaller kan du skapa din egen Skylanderhjälte

Spelmekaniskt känns det mesta igen från tidigare spel, men allting är ännu mer polerat och produktionsvärdena är högre än någonsin. Den grafiska stilen får hela spelet att se ut som ett påkostat barnprogram och de svenska röstskådespelarna gör ett kanonjobb. Blandningen mellan plattform- och actionrollspel är välavvägd och det finns hur mycket som helst att göra i den stora världen.

Annons

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: Playstation 4 Pro

skylanders-imaginators_drake

Bygg din egen Skylander

Att skapa sin egen Skylander genom att kombinera utrustning, kroppar, röster, vapen och slagord är riktigt kul. Medan tidigare års gimmickar har varit just gimmickar är möjligheten att bygga och finjustera sina Skylanders någonting som borde följa med till kommande spel. Att sälja kristaller med olika element är för övrigt ett utmärkt sätt för utgivarna att håva in lite extra pengar.

På tal om pengar. Att köpa nya plastfigurer som kommer till liv i spelet har alltid varit en viktig del av Skylanders. Men i år har man också introducerat mikrotransaktioner, det vill säga småköp som kan göras direkt i spelet. I det här fallet kistor som ger dig mer eller mindre sällsynta objekt.

Den typen av pengafiske kan vi kanske leva med, men att man även har gjort så att skaparkristallerna (som kostar runt 100-lappen i butik) inte går att nollställa helt och hållet är bara taskigt. Synd att det är så kul att bygga figurer att man bara måste ha en till, en till, en till och … ja, ni fattar grejen.

skylanders-imaginators_bird

Läs även
Förhandstitt: Nintendo Switch
Förtitt: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Info
  • Genre Äventyr
  • Format PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Toys for Bob

Recension: Skylanders: Imaginators

Borde vi inte vara trötta på Skylanders efter sex år av årliga uppdateringar? Nej, inte alls faktiskt. Årets stora nyhet är att du kan skapa din egen Skylander – och det räcker för oss.


4
Vi diggar
  • Kul att bygga egna karaktärer
  • Polerat och välgjort
  • Mycket att göra
Vi dissar
  • Det går lite väl långsamt
  • Mikrotransaktioner
  • Kristallerna går inte att nollställa
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Skylanders: Imaginators - Årets gimmick är mer än bara en gimmick
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17