Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Recension: Little Nightmares

Vacker, stämningsfull och mysig rysare

Little Nightmares är ett alldeles underbart vackert indiespel från den svenska indiestudion Tarsier Studios. Gör er redo på kalla kårar i miniatyrformat, men också ett för kort spel utan större utmaningar.

Handlingen för vår huvudperson, en flicka vid namn Six, börjar i ett mörkt, tomt och gigantiskt rum. Dova ljud kommer från rummen intill, det gnisslas och smäller. Rummet gungar fram och tillbaka, var är vi någonstans? Det finns bara ett sätt att ta reda på det, och det är att försöka ta sig ut. Men glöm inte att hålla utkik efter mardrömmarna som väntar på andra sidan dörren. Little Nightmares slutar aldrig överraska och förbluffa med sitt magiska yttre. Synd bara att det är lite för kort och saknar riktiga utmaningar.

Ett konstverk att förälska sig i

Little Nightmares främsta egenskaper är utan tvekan dess konstnärliga värden. Scenografin, musiken, den stämningshöjande ljudbilden och atmosfären som helhet är det som gör spelet så underbart att vistas i. Varje nytt rum är som en vackert tavla och bara att man får röra sig i denna värld räcker för att göra spelet underhållande från start till slut.

Trevligt pusslande utan större utmaning

Själva spelandet och de utmaningar du ställs inför är oftast av simpel karaktär. Utforska rummen i jakten på nya dörrar att öppna, hitta en gömd nyckel för att ta dig till nästa rum eller spring ifrån någon av de enorma fiender som gör allt för att sätta tänderna i dig. Det är roligt, lagom fyndigt men ofta lite väl enkelt. När slutet kommer efter sex täta timmar hungrar man snabbt efter mer.

Little Nightmares är bedårande vackert och målar upp en svårslagen atmosfär med en handling dold i mystik. Nu längtar vi bara efter nya verk från Tarsier Studios och fler friska fläktar i spelvärlden.

Annons

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Äventyr, Skräck
  • Format PS4, Xbox One, PC
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Tarsier Studios

Recension: Little Nightmares

Little Nightmares är ett alldeles underbart vackert indiespel från den svenska indiestudion Tarsier Studios. Gör er redo på kalla kårar i miniatyrformat, men också ett för kort spel utan större utmaningar.


3
Vi diggar
  • Vackert som en tavla
  • Ruggigt effektiv ljudbild
  • Fyndiga pussel
Vi dissar
  • Ganska kort (6 h)
  • Brist på utmaning
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Little Nightmares - Vacker, stämningsfull och mysig rysare
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17