Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Call of Duty: Infinite Warfare

Ett stort steg för Call of Duty, ett litet steg för mänskligheten

I årets Call of Duty-spel glömmer vi allt vad krutrök och skyttegravar heter. Den här gången är det framtiden och rymden som hägrar.

Call of Duty 4: Modern Warfare var ett av spelen som fick mig att vilja skriva om spel. Sedan dess har jag recenserat i stort sett alla spel som släppts i serien. Vissa har känts uppfriskande och andra trötta, men jag har alltid gått in i dem med samma nyfikenhet.

I år är det särskilt kul eftersom den lite mer påkostade utgåvan av Call of Duty: Infinite Warfare innehåller en restaurerad nyversion av spelet som startade allt: Call of Duty 4: Modern Warfare.

Jämför priser på Call of Duty: Infinite Warfare här.

call-of-duty-infinite-warfare_strid

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Annons

Snabbt och kaotiskt

Det är lätt att anklaga Call of Duty-serien för att trampa vatten, men när man jämför 2016 års Infinite Warfare med 2007 års Modern Warfare blir det väldigt tydligt åt vilket håll serien rört sig de senaste tio åren. Flerspelarbanorna har blivit mindre, tempot har skruvats upp och utrymmet för strategiska överväganden har försvunnit längs vägen.

När jag spelar Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered faller jag snabbt tillbaka i gamla mönster; jag lurpassar med mitt krypskyttegevär, lägger ut minor och ringer in attackhelikoptern. När jag spelar Infinite Warfare kastar jag mig in i striden, kutar, glider på marken, springer på väggar och låter raketryggsäcken jobba. Jag dör precis hela tiden – men jag dödar nästan lika många. Allra tokigast blir det på rymdstationen, där döda soldater av någon anledning blir tyngdlösa och svävar upp mot taket som heliumballonger. Efter några år med assault rifle som förstaval känns Infinite Warfare mer SMG-kompatibelt än någonsin förut.

call-of-duty-infinite-warfare_skepp

Samma gamla spel i ny skrud

Det har även hänt en hel del med enspelarkampanjen. När spelet drar igång befinner vi oss i en framtid där rymden koloniserats. Hotet kommer från den fascistiska utbrytarfraktionen The Settlement Defence Front – men ungefär där tappar jag intresset. Visst får vi ratta rymdskepp, skjuta robotar med plasmagevär och bevittna några mäktiga scener, men allt för ofta befinner vi oss i samma korridorer som vi alltid har befunnit i oss i. Skillnaden är att de består av panoramafönster och krom istället för porösa cementblock och vegetation.

Sist jag gav ett Call of Duty-spel ett toppbetyg var i november 2009 och spelet var Call of Duty: Modern Warfare 2. Sedan dess har det varit en jämn ström av tre- och fyrapoängare. Sett till den bakgrunden landar Call of Duty: Infinite Warfare i en stabil fyra. Det är ett bra Call of Duty. Det har bra flyt. Det finns vapen att låsa upp. Det har ett zombieläge. Det har en bana som heter Nuketown.

Men om ni letar efter en soldat med mitt namn på slagfältet behöver ni inte bemöda er: Jag kör Call of Duty 4: Modern Warfare i år.

Läs även
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
 • Genre Shooter
 • Format PS4, Xbox One, PC
 • Antal spelare 1
 • Utvecklare Infinity Ward
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Recension: Call of Duty: Infinite Warfare

I årets Call of Duty-spel glömmer vi allt vad krutrök och skyttegravar heter. Den här gången är det framtiden och rymden som hägrar.


4
Vi diggar
 • Fartfyllda flerspelarmatcher
 • Stundtals fint att titta på
 • Polerad kontroll
 • Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered
Vi dissar
 • Vi har sett det förut
 • Identitetslösa flerspelarbanor
 • Rymdstriderna
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Call of Duty: Infinite Warfare - Ett stort steg för Call of Duty, ett litet steg för mänskligheten
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17