Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Världens mest kompletta sportspel?

NHL 12

Årets upplaga av världens bästa hockeylir bjuder som väntat på en handfull nyheter och lite finpolering.

NHL-spelen har genom åren sakta men säkert blivit så fullproppad med karriärslägen och spelmöjligheter att det skulle krävas en fem sidor lång recension för att bara gå igenom allt.

Nytt för i år är Be a legend-mode, där du axlar manteln som någon av tidernas största hockeylegender, och Winter classic-mode, där du spelar en match på en utomhusarena inför 70 000 åskådare. Dessa tillskott är dock inget som ger spelet något större mervärde. Roligast är NHL 12 som vanligt i något av de många karriärlägena. När du skapar din spelare är möjligheterna att skräddarsy honom näst intill överväldigande, och du kan välja allt från skäggväxt till val av skena på dina skridskor.

Väl ute på isen har spelet fått en rad förbättringar. Spelarfysiken och AI:n har förfinats och framförallt tacklingsmomenten känns mer genuina. AI:n har också blivit duktigare på att läsa spelet. En annan välkommen nyhet är att man kan åka på och knuffa omkull målvakten. Detta resulterar som sig bör i en solklar utvisning, så det gäller att hålla koll på din spelare. I övrigt känns det som att utvisningarna kommer lite för sällan, och när de väl kommer så åker man oftast dit för interference.

Nytt för i år är också att pucken inte längre är magnetiskt bunden till din spelare. Laddar du ett slagskott för länge så driver pucken sakta iväg och du slår hål i luften. Detta gör också att direktskott kräver att du jobbar på din timing.

Annons

Sammanfattningsvis är årets upplaga av NHL återigen kanske världens bästa sportspel, och ett måste för alla hockeyfanatiker. Spelets styrka ligger i dess bredd – och djup. Alla hockeyälskare kommer hitta ett spelläge att trivas med, online eller offline.

Köp på

Världens mest kompletta sportspel?

Årets upplaga av världens bästa hockeylir bjuder som väntat på en handfull nyheter och lite finpolering.


4
Vi diggar
  • Fortfarande ett av världens bästa sportspel
  • Djupet och bredden
  • Bra gameplay
  • Lång livstid
Vi dissar
  • Något hackiga animationer
  • Inga riktigt stora nyheter
Visa kommentarer / Kommentera nu
Världens mest kompletta sportspel? - NHL 12
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17