Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Dr. Luigi

Saknar sjukdomsinsikt

“Luigis år” är officiellt över, men det är ingenting som hindrar Nintendo för att ta ett 25 år gammalt spel, rita ny grafik och slänga in den reslige rörmokarbrorsan.

Dr. Luigi är ännu ett spel som ingen har bett om, men som plötsligt bara finns där i Wii U-butiken, och varför inte? Nintendospelet Dr. Mario var kanske inte lika tidlöst som förebilden Tetris, men när vi tröttnat på de ryska blocken var Marios färgglada piller den rätta medicinen.

WiiU_DrLuigi_tetris

Dr. Luigi är i stort sett samma spel som 1990, men med ny grafik och en ny brorsa bakom labbrocken. När de tvåfärgade pillren faller ner i skålen är det upp till mig att vrida och vända på dem för att matcha färger och utplåna virus. Om jag misslyckas hinner skålen fyllas upp och då är spelet slut.

Läs även: The Legend of Zelda: The Wind Waker HD – Pojken och havet

Spelmekaniken är det inget fel på, den nya grafiken sådär äckligt trivsam och de upphottade Hip Tanaka-melodierna är trallvänliga. De nya spellägena bjuder på en stunds underhållning för en eller två spelare och att Nintendo för en gångs skull slängt in ett onlineläge är värt en liten, symbolisk applåd.

Annons
WiiU_DrLuigi_multiplayer

Men samtidigt som Dr. Luigi är ett underhållande spel går det inte att bortse från elefanten i rummet. Den här typen av spel finns redan i överflöd i min smarttelefon, och i många fall är de helt gratis.

Läs även: Super Mario 3D World – Sitter säkert på plattformstronen

Dr. Luigi

“Luigis år” är officiellt över, men det är ingenting som hindrar Nintendo för att ta ett 25 år gammalt spel, rita ny grafik och slänga in den reslige rörmokarbrorsan.


2
Vi diggar
  • Fungerande mekanik
  • Fin presentation
  • Onlineläget
Vi dissar
  • Enformigt
  • Innehållslöst
Visa kommentarer / Kommentera nu
Dr. Luigi - Saknar sjukdomsinsikt
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17