Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Dags att sätta på vindrutetorkarna

Dirt 3

Jag gör mig bekväm bakom ratten, lägger i växeln och pressar gaspedalen i mattan. Motorn vrålar och dammet yr. Codemasters har gjort det igen.

Huawei

[dropcap]S[/dropcap]nart ligger jag i täten och två minuter senare går jag i mål. Jag upprepar proceduren, om och om igen innan jag upptäcker att både ”corner breaking” och ”autosteer” är aktiverade. Jag stänger av några hjälpfunktioner och plötsligt blir spelet svårt, svettigt och engagerande. Som det ska vara.

Arkadbetonat tunnelseende

Jag har alltid haft kul med rallyspel, åtminstone under några intensiva dagar innan jag tappar intresset för finjusteringar och perfekt kurvtagning. Med Dirt 3 är det annorlunda. Rallypuritanerna får säga vad de vill om den upptrissade fartkänslan och de sanslösa utmaningarna, men jag älskar den lättuggade mixen av arkadkänsla och skoningslös rally.

Rallytävlingarna tar mig till varierande platser som Finland, Aspen, Kenya och Monaco. Det klassiska rallyt är fortfarande i fokus, men det är långt ifrån allt. Rallycross och Landrush bjuder på tajta bataljer mot aggressiva motståndare medan det nya gymkhana-läget får det att kittla i highscore-tarmen; här gäller det att hoppa, sladda och bränna gummi för att vinna publikens hjärtan.

Omfattande flerspelarläge

Codemasters har lagt ovanligt mycket krut på flerspelarläget. Även om jag fastnar för motorburen flaggfångst ska de ha en eloge för zombieläget där bilarna bollar det grönskimrande viruset mellan sig. Om PSN skulle ligga nere går det alldeles utmärkt att spela med vänner på delad skärm.

Annons

Dirt 3 är ett riktigt snyggt spel med härliga banor, bra tempo och mängder av mervärde. Med olika svårighetsgrader och hjälpfunktioner lär det tillfredsställa de allra flesta, från rallyfantasten till den tillbakalutade söndagsspelaren.

Dags att sätta på vindrutetorkarna

Jag gör mig bekväm bakom ratten, lägger i växeln och pressar gaspedalen i mattan. Motorn vrålar och dammet yr. Codemasters har gjort det igen.


4
Vi diggar
  • Splitscreen Beroendeframkallande poängjakt
Vi dissar
  • Långa laddningstider Menyerna är mer snygga än funktionella
Visa kommentarer / Kommentera nu
Dags att sätta på vindrutetorkarna - Dirt 3
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17