Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Philips M1X-DJ

Kraftfullt dj-system till förfesten

Det finns mycket att gilla med Philips nya dj-system – som till och med backas upp av en av världens främsta dj:s, Armin van Buuren. Vi har tagit reda på om det når upp till den höga standard som han själv är känd för.

M1X-DJ är en allt-i-ett-konsol som, enligt Armins egen utsago, har alla funktioner som behövs för ett femtimmars-set. Även om det rent praktiskt skulle vara möjligt är det inte en produkt som är framtagen för nattklubbar, utan snarare till förfesten eller stranden. Det går att göra snygga övergångar, men det känns lite som att åka skridskor med oslipade skenor. Så länge du inte har bråttom går det rätt bra, men när fingrarna börjar dansa allt snabbare över rattar och reglage är det lätt att slinta.

Philips-M1X-DJ_white

Många funktioner – lätt att använda
Enheten lyser upp snyggt när man slår på den och det är lätt att se vad man gör även i mörker. Här finns alla reglage som du förväntar dig att hitta på ett par riktiga cd-spelare och mixerbord: dubbla kanaler, reglage för volym och tempo, samt tre-bands-equalizer.

M1X-DJ är busenkel att komma igång med. Både Ios-appen och konsolen är visuellt enkla att orientera sig i även för den som aldrig dj:at tidigare. Det första som slår mig är dock att reglagen är på tok för låga, vilket gör det knepigt att få ett bra grepp om dem, inte minst EQ-rattarna. Skivtallrikarna känns robusta och är tillräckligt stora för att det ska kännas naturligt att jobba med dem. Volym- och tempo-reglagen sitter tyvärr lite för tätt intill varandra och det är lätt hänt att man kommer åt fel reglage.

Annons
Philips-M1X-DJ_asfalt

Grymma finesser
I appen finns det en handfull effekter att gå lös på, och vissa av dem låter faktiskt riktigt bra! För den som är ovan vid att matcha tempot mellan två låtar manuellt finns en autosync-funktion. Det går också att enkelt spela in sina mixar med hjälp av ett knapptryck. Mixarna sparas på din Ipad/Iphone och dessa kan du sedan enkelt spela upp på enheten via bluetooth eller hörlursuttaget. En annan cool funktion är att du kan parkoppla flera M1X-DJ-enheter, om du skulle känna att volymen från en enhet inte räcker till. Ljudet från en enhet räcker dock gott och väl. Den spelar högt och ljudet gör klubbmusik rättvisa med en djup och snärtig bas.

M1X-DJ är en kul leksak för den som är sugen på att utforska dj:andet. Den enda riktigt stora nackdelen är att du måste ha en nyare Ipad eller Iphone med lightning-kontakt. Philips hade kunnat nå ut till en mycket större publik om enheten också var Android-kompatibel.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Philips M1X-DJ

Det finns mycket att gilla med Philips nya dj-system – som till och med backas upp av en av världens främsta dj:s, Armin van Buuren. Vi har tagit reda på om det når upp till den höga standard som han själv är känd för.


4
Vi diggar
  • Priset
  • Enkel att använda
  • Bra ljud
  • Går på batterier
Vi dissar
  • Låga reglage
  • Endast stöd för IOS med lightning-kontakt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Philips M1X-DJ - Kraftfullt dj-system till förfesten
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17