Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Vittnesmål från mässgolvet – Microsoft

CES 2012

Uppskattningsvis 5000 människor från världens alla mediehörn hade samlats i Pallazzo Ballroom på CES i Las Vegas för att ta del av Microsofts keynote med Steve Ballmer. På förhand hade många hoppats på nyheter om Xbox 720, även om både Microsoft veckan innan hade avslöjat att man skulle presentera nästa generations spelkonsol först på E3-mässan senare i år.

Inga större överraskningar

Vi fick tyvärr klara oss utan några nyheter om Xbox 720. Däremot avslöjade Microsoft att rörelsekontrollen Kinect nu också kommer att släppas till Windows. Kinect kommer att finnas i handeln från och med den 1 februari.

Vi fick också se en skymt av Windowstelefonerna Nokia Lumia 900 och HTC Titan 2, samt en hel arme nya laptopar, men utöver det var det väldigt lite nyheter vi fick ta del av. Istället ägnades merparten av keynoten åt att demonstrera olika funktioner i Microsofts kommande operativsystem Windows 8. Mycket av fokus låg på Microsofts användargränssnitt Metro, som vi känner igen från deras operativsystem i mobiltelefonerna.

Microsoft Windows 8

Microsoft hoppar också på app-karusellen och släpper en egen appstore till Windows 8. Denna kommer också att gå online redan 1 februari för användare av Windows 8 Developer Preview.

Steve Ballmer var också noga med att betona att Windows 8 kommer att fungera på alla maskiner som idag kan köra Windows 7.

Annons

Avslutningsvis presenterade Microsoft ett samarbete med News Corporation som kommer att ge amerikanska Xbox-användare tillgång till en handfull tv-kanaler. Om något liknande kommer att komma till Sverige vågar vi bara spekulera i.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Vittnesmål från mässgolvet – Microsoft - CES 2012 Teknik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17