Som honung i örat

A-Jays Four

Ibland blir vi förvånade när något är så in i den minsta detalj genomtänkt att det inte ges något som helst utrymme för besvikelse. A-jays Four är sinnebilden av precis detta, och enligt oss hörlurarnas svar på Audi.

Som honung i örat

Vi blir glada redan när vi ser förpackningen, för här känns det påkostat. Känslan förstärks när vi plockar ut lurarna och stoppar in dem i öronen. Hörlurarna passar bra oavsett vilken storlek du har på dina hörselgångar då någon av de fem medföljande hörlurskuddarna garanterat passar.

Allt är otroligt genomtänkt, från den platta pasta-fettuccine-liknande sladden som är omöjlig att trassla ihop till mikrofonen med tre knappar och volymkontroll. Lägg till den vinklade hörlurspluggen som har en 90-graders vinkel som är omöjlig att bända sönder. A-Jays Four är beviset på att design kan göra hela skillnaden.

Ljudet är osannolikt klart, krispigt och välbalanserat med en jättefin klangfärg i alla register. Hörlurarna gör bra ifrån sig i alla discipliner. Ingenting spretar eller tar överhanden. A-Jays Four har en rapp och distinkt bas, de bjuder på ett tajt, mellanregister med bra driv och en grym diskant där vartenda instrument separeras exemplariskt.

Vi kan dock uppleva att nyansrikedomen försvinner lite på riktigt låga register med det lider alla in-ear-lurar av.  Allt från intensiva och smutsiga Carcass till svepande och subtila toner av Vivaldi låter precis lika bra. Det riktiga eldprovet – som vi bjuder på i form av lite Dire Straits – har aldrig låtit bättre. Den sprödaste hi-hatten är lika distinkt som den djupaste bastonen. Det finns inte en enda orenhet. Allt låter varmt, detaljrikt och förbluffande bra för pengarna.

Jays skulle lätt kunna ta dubbelt betalt för dessa lurar. Men vi är glada för att de inte gör det. Vi älskar Jays lika mycket som vi hatar att lämna tillbaka lurarna, för dessa skulle vi välja till oss själva. Och till någon vi tycker om. Självklara testvinnare!

 

Som honung i örat, reviewed by Klaus-Peter Beiersdorf on 2011-06-10T12:58:08+00:00 rating 5.0 out of 5
Kommentarer
LÄSVÄRT
En magisk värld
Den ultimata kompakten?
Sony Bravia KDL-50W805BBN
4.0/5
Samsung UE65H8005SQ
4.0/5
Panasonic TX-55AS650E
4.0/5
Philips 49PUS7809
4.0/5
LG 42LB670V
4.0/5
Huawei Ascend P7
4.0/5
Jabra Sport Wireless
2.0/5
LG G3
4.0/5
Fitbit Flex
3.0/5
LG Lifeband
2.0/5
Samsung Gear Fit
2.0/5
Jawbone Up24
4.0/5
Tävling: Vinn nya hörlurar från Razer
Följ oss för de senaste nyheterna och recensionerna!