Plastic fantastic!

Samsung Galaxy S II

Den är plastig. Den är lätt. Den är stor. Och den är alldeles, alldeles underbar. Samsung Galaxy S II är den första Androidmobilen som ger Iphone 4 en riktig match. Men kan den knocka konkurrenten?

Plastic fantastic!
Digital Life Rekommenderar

D et första vi förälskar oss i är den finfina skärmen. En sensationellt ljusstark 4,3-tums Super-AMOLED som är skrattretande krispig och klar i färgerna med otroliga betraktningsvinklar. Det känns nästan som ikonerna vill hoppa ut och krama om oss, och sånt gör ju vem som helst glad. Framsidan består av en enda gigantisk glasplatta som är så tunn att det nästan känns som man petar ”rakt in i” telefonen.

Längst ner på skärmen sitter det två kapacativa knappar, en meny- och en bakåtknapp som sig bör på Android. I mitten finns det en fysisk hemknapp som känns gedigen och välbyggd. Baksidan har två pucklar, en där kameran sitter och en där högtalaren är placerad.

Kameran på åtta megapixlar är riktigt bra, även om den inte riktigt når upp i Sony Ericsson Xperia Arc-klass. Man kan filma i full-hd vilket är häftigt. S II:an är en riktig mediamobil som sväljer alla filformat vi matar den med och den spelar upp 1080p-filer helt oproblematiskt.

Prestandahöjningen jämfört med föregångaren och det tunna formatet är imponerande. Telefonen är bara 8,5 millimeter tjock, och den dubbelkärniga Tegra2-processorn på 1,2-Gigahertz är galet snabb. Allt flyter på och telefonen känns riktigt vass. Den är utrustad med senaste Android-versionen 2,3 och Samsungs eget Touchwiz-gränssnitt. Galaxy S II har generösa 16 Gigabyte internminne som går att bygga ut med ett microSD-minne.

Det enda vi har att invända mot är att telefonen känns plastig. Ramen är i plast, och det mönstrade bakstycket likaså. Båda ger en olyxig känsla. Å andra sidan ger ytan ett bra grepp om telefonen.

Funderar du på att köpa en ny Androidtelefon är valet enkelt. Galaxy S II är den saltaste fisken på marknaden just nu. Ska du byta till en Samsung Galaxy S II om du har en Iphone 4? Svaret är tudelat. Om du inte kan leva utan den fina kameran, den stora skärmen och det tunna formatet är svaret ett rungande ”jajamensan”. Om du däremot har köpt appar för hundratals – eller tusentals kronor – rekommenderar vi dig att vänta på Iphone 5 som troligtvis har allt som Galaxy S II har.

Men just nu är Samsung herren på täppan. Koreanerna har levererat marknadens mest kraftfulla mobil som till och med knockar Iphone 4. Och en knockout är alltid en knockout. Även om det rör sig om en teknisk knockout.

Plastic fantastic!, reviewed by Klaus-Peter Beiersdorf on 2011-05-31T14:07:33+00:00 rating 5.0 out of 5
Kommentarer
LÄSVÄRT
En magisk värld
Den ultimata kompakten?
Sony Bravia KDL-50W805BBN
4.0/5
Samsung UE65H8005SQ
4.0/5
Panasonic TX-55AS650E
4.0/5
Philips 49PUS7809
4.0/5
LG 42LB670V
4.0/5
Huawei Ascend P7
4.0/5
Jabra Sport Wireless
2.0/5
LG G3
4.0/5
Fitbit Flex
3.0/5
LG Lifeband
2.0/5
Samsung Gear Fit
2.0/5
Jawbone Up24
4.0/5
Tävling: Vinn nya hörlurar från Razer
Följ oss för de senaste nyheterna och recensionerna!