Jag tror inte mina öron

Dynavoice Challenger M-65 EX

Har du en budget på 2500 kronor och inte ett öre mer att lägga på ett par högtalare? Då kan du sluta läsa den här recensionen och beställa Challenger M-65 EX från Fynda.se på direkten. Om du hittar bättre och mer välljudande golvhögtalare för samma prislapp tänker jag äta upp mina högtalarsladdar.

Jag tror inte mina öron
Digital Life Rekommenderar

Ruggigt imponerande!

För ett halvår sedan tappade hela Digital Life-redaktionen hakan i kör av det ljud lillebrorsan Dynavoice Magic F-6 EX levererade. När 54 kilo tunga Challenger M-65 ramlade in på redaktionen började det vattnas i munnen på oss innan vi ens hade börjat packa upp högtalarna!

Vi blev inte mindre imponerade den här gången. Medan Magic F-6 gör sig riktigt bra på akustisk musik, är Challender M-65 lite mer av en partylåda. Hela kabinetten är konstruerad av 18 mm MDF (Medium Density Fiberboard) vilket ger lådan en riktigt bra stabilitet. Lådresonansen är minimal, vilket är avgörande för att högtalaren ska kunna återge ett tight ljud. Diskanten och mellanregistret är placerade i egna separata lådor inuti kabinetten för att minimera de olika elementens påverkan på varandra och missfärga ljudet.

Challenger M-65 levererar en imponerande bred ljudbild. Ljudet är förvånansvärt rent även på riktigt höga volymer, utan att det blir för vasst i de höga frekvenserna eller att basen slår över. Ett extra plus går till att högtalarna är lättdrivna, vilket innebär att du inte behöver en monsterförstärkare för att få ut det rätta ljudet.

Ännu inte övertygad?

Det är lätt att sammanfatta Challenger M-65 EX från Dynavoice: Ingen annan högtalare för 2500 kronor kan leverera så mycket välljud som M-65. Jag anstränger mig verkligen för att hitta något att klaga över, men det är svårt – därför kan jag inte ge högtalarana något annat betyg än full pott. Givet köp!

Jag tror inte mina öron, reviewed by Laszlo Mag on 2009-06-27T10:43:30+00:00 rating 5.0 out of 5
Kommentarer
LÄSVÄRT
En magisk värld
Den ultimata kompakten?
Sony Bravia KDL-50W805BBN
4.0/5
Samsung UE65H8005SQ
4.0/5
Panasonic TX-55AS650E
4.0/5
Philips 49PUS7809
4.0/5
LG 42LB670V
4.0/5
Huawei Ascend P7
4.0/5
Jabra Sport Wireless
2.0/5
LG G3
4.0/5
Fitbit Flex
3.0/5
LG Lifeband
2.0/5
Samsung Gear Fit
2.0/5
Jawbone Up24
4.0/5
Tävling: Vinn nya hörlurar från Razer
Följ oss för de senaste nyheterna och recensionerna!